Björkbackens förskola är belägen i hjärtat av natursköna Krokek och ingår i spåret Kolmårdens förskolor. Björkbackens förskola är belägen vid skog och härliga grönområden. På vår blogg berättar vi om stort och smått som händer på vår förskola. Välkommen att följa vår innehållsrika vardag!

tisdag 3 maj 2016

Teknik och matematik

Som ett led i arbetet med att förändra och förbättra den fysiska miljön inne på avdelningen har vi beställt nya möbler och nytt material från IKEA. När leveransen väl kom ville några av barnen hjälpa till med att bygga ihop våra nya saker. Denna aktivitet innebar att barnen bland annat fick läsa ritningar, räkna skruvar och lista ut hur olika saker hörde ihop. De fick också prova på att använda olika redskap, som t ex skiftnyckel. Vi pratade också om vad allt hette: stjärnskruv, vinkeljärn och mutter var några saker som vi satte namn på.

På så vis byggde vi ihop två bord, en kulram och en tågbanan samtidigt som vi arbetade utifrån läroplansmål som att förskolan ska sträva efter: 

- "att varje barn utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap"

- "att varje barn utvecklar sin förståelse för rum, form, läge och riktning och grundläggande egenskaper hos mängder, antal, ordning och talbegrepp.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar